2toDrive: haal op 17-jarige leeftijd je rijbewijs

Ben jij nog geen 18 maar wil je alvast je rijbewijs behalen? Met 2toDrive kan dat!

Dankzij 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Wanneer je 17 bent mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Totdat je 18 bent mag je rijden onder begeleiding van een coach. Wil jij ook meedoen? Dat kan via Autorijschool Mullens!

Het theorie-examen

Jongeren vanaf 16 jaar mogen zich inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. De exameneisen zijn bij 2toDrive gelijk aan die van de reguliere examens.

Rijlessen volgen

Vanaf 16,5-jarige leeftijd mag je starten met rijlessen bij Autorijschool Mullens. Ook mag je op deze leeftijd de Tussentijdse Toets (TTT) al afleggen.

Rijexamen doen

Vanaf 17-jarige leeftijd mag je je inschrijven voor het praktijkexamen bij het CBR. Je bent verplicht om het theoriecertificaat in je bezit te hebben. Een 2toDrive praktijkexamen heeft dezelfde exameneisen als de reguliere examens.

Geslaagd op 17-jarige leeftijd, en nu?

Wanneer je op 17-jarige leeftijd slaagt voor je examen krijg je gewoon een rijbewijs B. Tot je 18e mag je alleen onder begeleiding van een coach autorijden. Daarna mag je zelfstandig de weg op. Je mag wel zelfstandig op een brommer of scooter rijden. Hier is begeleiding door een coach dus niet nodig.

Specifieke eisen 2toDrive bestuurders

Een bestuurder moet na het slagen voor het praktijkexamen tot zijn 18e jaar:

 • voldoen aan de gebruikelijke eisen die aan een bestuurder worden gesteld;
 • in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een speciale begeleiderspas;
 • minimaal 1 geregistreerde begeleider (ofwel coach) hebben.

Voorwaarden 2toDrive coach

 • Een 2toDrive coach moet minimaal vijf jaar in het bezit zijn van een Nederlands rijbewijs B.
 • Een 2toDrive coach moet minimaal 27 jaar oud zijn.
 • Een 2toDrive coach staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP).
 • Een 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad.
 • Een 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad.
 • Een 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid.
 • Een 2toDrive coach mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden.
 • Een 2toDrive coach moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.
 • Een 2toDrive coach mag vier jaren voorafgaand aan de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring van rechtswege hebben gehad, opgelegd door het Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

2toDrive Begeleiderspas aanvragen

Je bent verplicht om een begeleiderspas te hebben wanneer je nog geen 18 jaar bent en rijdt onder begeleiding van een coach. Het is aan te raden een begeleiderspas op tijd aan te vragen. De aanvraag kun je op 16,5-jarige leeftijd al indienen via de website 2todrive.nl. Op de begeleiderspas staan alle gegevens van jezelf en je coach(es). Je moet minimaal 1 coach en mag maximaal 5 coaches hebben. Een coach moet zich eerst aanmelden via 2todrive.nl.

Contact opnemen met Autorijschool Mullens

Ben jij nog geen 18 en wil je alvast starten met rijlessen? Vraag informatie op of plan direct een gratis proefles in bij Autorijschool Mullens. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 – 13 32 30 46. Ook kun je mailen naar rijschoolmullens@gmail.com of ons contactformulier invullen. Wij helpen je graag met het behalen van je rijbewijs!

Autorijschool Mullens achtergrond